dilluns, 2 de juliol del 2007

Passejar per Ciutat el matí d’un diumenge. Són prop de les dotze quan arrib a la plaça Gomila. El dia no llueix gaire i la plaça encara menys. Som en el 2007 i en el mes de gener. El record em rebota entre trenta i vint-i-cinc anys enrere, finals dels setanta començaments dels vuitanta: Malgrat ser un matí hivernenc la plaça lluiria descans dominical. Estaria, estava, ocupada per ciutadans i forans asseguts al voltant de les taules ben endreçades a les terrasses respectives dels bars, oberts de pinta en ample. Hi hauria, hi havia, lectors de la premsa diària, tabloide o no, tertulians de dry martini amb oliva o sense, observadors (voyeurs?) impenitents i descarats. Simplement, moments de relax urbà en companyia o no. Amb placidesa, segur, maldament l’anar i venir de vehicles amunt i avall del carrer de Joan Miró.
Avui, l’aspecte és el de pati traster. La lluentor (?) mira cap a la mar o, més ben dit, cap als iots i demés embarcacions amarrades a la mar. La part del darrera - la plaça Gomila -, mostra façanes amb aspecte de taller mecànic, de magatzem semi clandesti.
Oasis, Mónaco - Mínims, Tito’s, Joe’s i Bellver són alguns dels locals capdavanters d’un temps, avui substituïts per locutoris venedors de gel, façanes rovellades, locals transformats o tancats i oficines municipals i bancàries.
Fins i tot el xamfrà entre el carrer de Robert Graves, la plaça i el carrer de Joan Miró, tant de temps ocupat per una botiga de Foto-cine Casa Planas, avui, ultra el seu abandó, se’ns apareix folrat d’una crosta gruixada de cartells diversos. Els últims ens anuncien circs inversemblants i exterminadors de plagues diverses. Anem en compte, no fos cosa que amb les rates, cucs, cuques molles i altres bestioles hi anem tots junts expulsats cap a fora de Mallorca o transformats per l’avidesa insaciable d’uns quants exterminadors de somnis.












3 comentaris:

Unknown ha dit...

HOLA AMIC:
Veig que som el primer en deixar-te un comentari al teu blog. M'encantarà poder llegir-te. Ja l'he col.locat en els meus favorits, ara només falta que siguis constant, cosa que jo no som gaire.
Una abraçada

Climent

guillem mudoy ha dit...

Benvingut a Bloclàndia. Formaràs part de les meves visites habituals a les cases virtuals dels amics. Jo, pel que fa a l'escriptura, encara som més inconstant que en Climent; així que, si som més, quan no sigui un serà l'altre. Amèn
Una abraçada,
Guillem

Unknown ha dit...

Hola,

Fins ara jo no sabia com anava això dels blogs.Recordava que eren de paper amb tapes de cartró i una espiral de ferro,però veig que anava equivocat.

Una estirada de barbó.

Pere